LEIDING WORDEN?

Onze scoutinggroep draait volledig op vrijwilligers. Iedereen doet zijn best om scouting zo leuk mogelijk te maken. We willen alle kinderen een zo leuk mogelijke tijd geven. Je kunt leiding worden bij verschillende speltakken, afhankelijk van je interesse maar ook van open plaatsen bij de betreffende speltak.

Ook proberen we onze leiding zo goed mogelijk de kans te geven zichzelf te ontplooien en zo de best mogelijke leiding te zijn voor de kinderen. Daarom heeft iedereen die bij ons leiding is zijn/haar VOG ( verklaring omtrent goed gedrag). We vinden het belangrijk dat de leiding goed getraind is op verschillende gebieden, zoals opkomsten draaien, weekend- en zomerkampen, EHBO, ontwikkeling van een kind enzovoort. Daarom willen wij ook dat iedere leiding in het bezit is van een leiding-certificaat. Deze cursus wordt aangeboden door Scouting Nederland en is officieel erkend. Mocht je er over nadenken om leiding te worden dan is dat iets wat natuurlijk vanuit ons wordt geregeld.

De minimum leeftijd om leiding te worden bij onze scouting is 18 jaar. Gezien de samenstelling van de diverse leiding teams is er op dit moment geen vraag naar leiding in de oudere leeftijdscategorie.

Heb je interesse om leiding te worden? Stuur dan even een mailtje via de contactpagina.

Ook zijn er een aantal andere functie’s die door enthousiaste vrijwilligers gedaan worden. Bijvoorbeeld ons bestuur met voorzitter, penningmeester en secretaris, het beheer van materialen en gebouw en diverse andere ondersteunende taken zoals groepbegeleiders. Ook daar zijn weleens vacatures. Vraag er eens naar.