De scheepsmaatjes

De Scheepsmaatjes zijn jongens en meiden van 11/12 jaar die gek zijn op water en alles wat erop te doen is. Zij zijn één jaar in dit speltak te vinden om een beetje wegwijs te worden in de boten en alles wat daar mee te maken heeft.
In de zomermaanden zeilen zij onder begeleiding met een vaste bak van 5 a 6 leden de hele westeinderplassen rond. Hier hebben wij ook een eigen eiland waar we veel leuke activiteiten ondernemen en waar zaterdags de opkomst wordt gestart en geëindigd. Het zeilen doen zij in 2 Lelievletten, genaamd Discovery (1163, geel) en  Octopus(992, groen). Stevige metalen zeilboten die speciaal voor de scouting zijn ontworpen. Tijdens deze opkomsten wordt er een programma gedraaid van afwisselende activiteiten waarbij gewerkt wordt aan zeilvaardigheid met behulp van de CWO richtlijnen. Daarnaast worden er verschillende spellen gespeeld samen met de Junioren waar het vaak gaat om het teamwork binnen de bak. En is er ook wel tijd te vinden voor ontspanning, zwemmen bij mooi weer of al spelend in de boot wat ronddobberen.

In de wintermaanden zijn er landopkomsten  om en nabij het clubhuis, ’t Honk, tijdens deze zaterdag word er gewerkt aan de vaardigheden met behulp van de scouting insignes. Worden er uitdagende spellen gespeeld. En zal er  spelenderwijs alvast gekeken worden naar de theorie achter het zeilen met alle onderdelen die onze vletten hebben.

Om lekker te kunnen zeilen in de zomerperiode, moeten gedurende de wintermaanden het een en ander onderhouden worden aan de vletten en het bijbehorende houtwerk. Dit gebeurt na de opkomsten op zaterdag en op de dinsdagavond. Gedurende vier weken worden de boten dan compleet geschilderd door de leden zelf. Waarbij ze leren hoe het onderhoud van zo’n vlet in zijn werk gaat.

Opkomsttijden:
Zomermaanden: Zaterdag van 10:00 tot 14:00
Wintermaanden: Zaterdag van 10:00 tot 12:00

Gedurende vier weken onderhoud:
Zaterdag van 12:00 tot +/- 17:00
Dinsdag van 19:30 tot +/- 21:00

Uniform:

  • Blauwe Scoutingblouse (via scoutshop.nl)
  • Blauwe (oude) spijkerbroek
  • PG das
  • PG dasring
  • Fluitekoord
  • PG pet