Sleper

Update: Scroll naar beneden voor foto’s van de bouw van de nieuwe sleper.

klik op de afbeelding voor de brochure

Sinds 1991 doet onze huidige sleper, de Locomotion II, dienst bij onze vereniging, Scouting Paula Geerts. Destijds is zij aangeschaft om de groeiende vereniging en vloot te ondersteunen. Hiermee verving zij de Locomotion I. Momenteel is de Paula Geerts groep met de huidige sleper op eenzelfde punt aangekomen. De vereniging is gestaag doorgegroeid en met inmiddels 13 lelievletten in de vloot en ruim 140 jeugdleden krijgt deze oude sleper het toch wel zwaar.

Tijd voor een grondige aanpak. Zo is dit projectteam ontstaan. Een 5-tal gedreven technische scouts zijn gestart met het verzamelen van ideeën, het uitwerken van plannen en het opstellen van een projectplanning. Deze zijn volledig terug te vinden in de uitgebreide brochure.

De ‘Locomotion III’ zoals de vereniging die nu voor ogen heeft is een robuust ontworpen sleepboot die met het oog op de toekomst gebouwd zal worden. Zo zal zij een zeer onderhoudsvriendelijke hybride aangedreven sleepboot worden met de volgende specificaties: 

 1. Afmetingen:
  Lengte: 8,90 m
  Breedte: 3,10 m
  Diepgang: 0,85 m
  Doorvaarthoogte: 2,30 m
  Stahoogte stuurhut: 2 m
 2. Techniek
  75 pk BetaMarine dieselmotor
  10 kW elektromotor
  Hydraulische besturing
 3. Gemak en Comfort
  Ruimte voor materiaal
  Ruimte voor personenvervoer
  Bedieningsgemak
  Basis voor tochten en kampen

Dit project kunnen en willen wij niet alleen doen, daar hebben we ook jullie hulp hard bij nodig. Het benodigde restbedrag ligt aan de start op €40.000. Hiervoor zijn wij op zoek naar enthousiaste donateurs, enthousiaste bedrijven en fondsen die ons project willen ondersteunen. Daarnaast is de financiële draagkracht van de vereniging €35.000 en zal de verkoop van de huidige sleper nog eens €10.000 euro opleveren.

Ook zal het ons lukken om met de jeugdleden €5000,- bij elkaar te halen door het voeren van acties. Hiermee zullen ze aan de wereld laten zien dat ze graag hun steentje bijdragen!

De optelsom van de verschillende offertes komt uit op een bedrag van €67.500 hiernaast zal er nog voor €17.500 aan uitrusting en losse onderdelen benodigd zijn en is er een post van €7.000 opgenomen voor de onvoorziene kosten.

Volgens het door ons opgestelde projectplan zijn de voorbereidingen in het najaar van 2020 gereed en kan begin 2021 de kiel van het casco gelegd worden. 2021 zal het laatste vaarseizoen zijn voor onze vertrouwde Locomotion II en aan de start van 2022 is de ‘Locomotion III’ helemaal gereed om aan zijn avontuur bij de Paula Geerts te beginnen.

Wij hopen u op 1 november 2021 aan boord te kunnen nemen voor een rondvaart over de prachtige Westeinderplassen.

Tot dan!

Bent u nieuwsgierig naar meer? Bekijk gerust eens onze brochure en volg ons op Facebook en Instagram!

www.facebook.com/Sleperpaulageerts/ 

www.instagram.com/sleperpaulageerts/ 

Bijdragen?

Wij hebben uw hulp ontzettend hard nodig. Via de onderstaande link kunt u ons steunen via onze Steunscouting pagina. Voor alle mogelijkheden kunt u ons ook bereiken op sleper@paulageerts.nl

www.steunscouting.nl/project/paula-geerts-sleper

foto uit ons archief: Locomotion I
Er wordt hard gewerkt en de sleper begint al vorm te krijgen.
De verscholen scharnieren zijn uitgemeten en op zijn plaats gebracht. Van de luiken achter in de bank en het motorluik in de kuip vloer.