LEIDING WORDEN?

Onze Scoutinggroep draait volledig op vrijwilligers. Iedereen doet zijn best om Scouting zo leuk en leerzaam mogelijk te maken. We willen alle kinderen een zinvolle vrijetijdsbesteding geven. Je kunt leiding worden bij verschillende speltakken, afhankelijk van je interesse maar ook van open plaatsen bij de betreffende speltak.

Ook proberen we onze leiding zo goed mogelijk de kans te geven zichzelf te ontplooien en zo de best mogelijke leiding te zijn voor de kinderen. Daarom heeft iedereen die bij ons leiding is  in ieder geval zijn/haar VOG (verklaring omtrent goed gedrag).

We vinden het belangrijk dat de leiding goed getraind is op verschillende gebieden, zoals opkomsten draaien, weekend- en zomerkampen, EHBO, ontwikkeling van een kind enzovoort. Daarom willen wij ook dat iedere leiding in het bezit is van een leiding-certificaat. Deze cursus wordt aangeboden door Scouting Nederland via de Scouting Academy en is officieel erkend. Daarnaast zijn er nog veel meer interessante trainingen te volgen om jezelf te blijven ontwikkelen. Mocht je leiding worden dan is dat iets wat natuurlijk vanuit ons verder wordt geregeld.

De minimum leeftijd om leiding te worden bij onze Scoutinggroep is 18 jaar.

We hebben regelmatig een plaats voor maatschappelijke stage, informeer daar dus gerust naar.

Heb je interesse om leiding te worden? Stuur dan even een mailtje via de contactpagina.

Ook zijn er een aantal andere functies die door enthousiaste vrijwilligers gedaan worden. Bijvoorbeeld ons bestuur met voorzitter, penningmeester en secretaris, het beheer van materialen en gebouw en diverse andere ondersteunende taken zoals groepbegeleiders. Ook daar zijn weleens vacatures. Vraag er eens naar.

in de Folder van Scouting Nederland kun je veel vinden over nieuwe leiding.