De loodsen

De Loodsen zijn jongeren die veelal langere tijd bij onze vereniging actief lid zijn en de ‘volwassen’ leeftijd van 18 hebben bereikt. In de zomermaanden zeilen ze op de Westeinder plassen en alle wateren daar omheen. Hiervoor maken ze gebruik van de standaard Scouting lelievletten. Daarnaast hebben zij ook een Sneekermeer 800. Dit is een stalen kajuitzeilboot van acht meter lang. Deze is in het seizoen 2012/2013 flink onder handen genomen en o.a. voorzien van nieuwe zeilen. Kortom weer in top staat.

Tijdens de verschillende zomer-opkomsten doen ze verschillende wateractiviteiten waarbij zij ook kennismaken met het leidinggeven, varen met een motor in sleepformatie en het organiseren van verschillende groepsactiviteiten, waarbij het natuurlijk altijd reuze gezellig is. Alles wordt hierbij dan ook uit eigen initiatief ondernomen!

Gedurende de wintermaanden bevinden de loodsen zich in ’t Hok wat is gelegen tussen de botenloods en het clubhuis ’t Honk. ’t Hok is in de zomer van 2011  flink onderhanden genomen en is nu de thuisbasis van de loodsen. De loodsen starten en eindigen hier hun opkomsten op de vrijdagavond. Zij hebben hier een eigen keukentje, een grote opbergkast een gezellige zithoek en daarnaast ook nog wel wat ruimte om de opkomsten te draaien.

Als je meer contact wil met deze gezellige groep, of ze gewoon wil volgen kan dat op de volgende manieren.
Of kom gezellig een keer langs tijdens de opkomsttijden. Neem van tevoren wel even contact op.

Facebook: Paula Geerts

of via de contactpagina.

Opkomsttijden:
Zomermaanden (april t/m oktober) 10:00 tot 16:00
Wintermaanden (november t/m maart) 20:00 tot ?? (het eind)


Uniform:

  • Blauwe Scoutingblouse via de Scoutshop
  • Blauwe (oude) spijkerbroek
  • PG das
  • PG dasring
  • Fluitkoord