De Wilde Vaart

De Wilde Vaart zijn de ‘jongeren’ van onze Scoutinggroep. Deze groep bestaat uit zowel jongens als meiden van 16 t/m 18 jaar. De Wilde Vaart heeft al iets meer vrijheid ten opzichte van de Junioren, maar ze worden nog steeds begeleid. Er wordt meer inzet van hen verwacht en zij zullen steeds meer zelf dingen ondernemen. Zij houden zelf hun financiën bij, zullen de opkomsten/activiteiten zelf moeten regelen en doen zelfstandig het onderhoud aan hun boot.

In de zomer zeilen ze op de Westeinderplas, in een stalen zeilboot. Deze boten heten Lelievletten en liggen aangemeerd bij ons eigen eiland in Rijsenhout. Ook is er in de zomermaanden altijd een zomerkamp gepland. Zij bepalen zelf (met hun begeleiders) waar ze naar toe gaan, wat ze gaan doen en hoelang ze weg blijven van huis. Ook doen ze mee aan activiteiten als Roei-, Zeil- & Wrikwedstrijden, Admiralencup en Kaagcup.

In de wintermaanden worden de boten dus onderhouden. Ze worden voorzien van een nieuwe verflaag en het houtwerk zal wederom in het lak worden gezet, zodat ze in de zomermaanden weer gebruik kunnen maken van hun boot. Daarnaast worden er allerlei leuke, grappige en spannende activiteiten geregeld. Dit kan buiten het clubgebouw zijn of in hun eigen Wilde Vaart lokaal, van alles is mogelijk. En er wordt geregeld na de opkomst nog gezellig bij gekletst, leuke herinneringen opgehaald, en nagepraat over de gedane activiteiten.


Opkomsttijden:
Zomermaanden: zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur
Wintermaanden: zaterdag van van 13.00 uur tot 16.00 uur

Uniform:

  • Blauwe Scoutingblouse via de Scoutshop
  • Blauwe (oude) spijkerbroek
  • PG das
  • PG dasring
  • Fluitkoord