Sleper

16 juli 2023 De sleper is in de vaart genomen en gedoopt. Vele leden, bestuur, genodigden waren erbij. De sleper zal gaan varen onder de naam LocEmotion

Er wordt al maanden hard gewerkt en er ligt nu een mooie nieuwe sleper in onze groepskleuren groen-oranje. We zijn nog niet klaar, maar het resultaat tot nog toe mag er zijn:

Dit alles niet zonder hulp van vele sponsoren, onderstaande speciaal voor onze nieuwe sleper:

http://www.rubbermagazijn.nl

Bent u nieuwsgierig naar meer? Bekijk gerust eens onze brochure en volg ons op Facebook en Instagram!

www.facebook.com/Sleperpaulageerts/ 

www.instagram.com/sleperpaulageerts/ 

Bijdragen?

Wij hebben uw hulp ontzettend hard nodig. Via de onderstaande link kunt u ons steunen via onze Steunscouting pagina. Voor alle mogelijkheden kunt u ons ook bereiken op sleper@paulageerts.nl

www.steunscouting.nl/project/paula-geerts-sleper

Sinds 1991 doet onze huidige sleper, de Locomotion II, dienst bij onze vereniging, Scouting Paula Geerts. Destijds is zij aangeschaft om de groeiende vereniging en vloot te ondersteunen. Hiermee verving zij de Locomotion I. Momenteel is de Paula Geerts groep met de huidige sleper op eenzelfde punt aangekomen. De vereniging is gestaag doorgegroeid en met inmiddels 13 lelievletten in de vloot en ruim 140 jeugdleden krijgt deze oude sleper het toch wel zwaar.

Tijd voor een grondige aanpak. Zo is dit projectteam ontstaan. Een 5-tal gedreven technische scouts zijn gestart met het verzamelen van ideeën, het uitwerken van plannen en het opstellen van een projectplanning. Deze zijn volledig terug te vinden in de uitgebreide brochure.

klik op de afbeelding voor de brochure

De ‘Locomotion III’ zoals de vereniging die nu voor ogen heeft is een robuust ontworpen sleepboot die met het oog op de toekomst gebouwd zal worden. Zo zal zij een zeer onderhoudsvriendelijke hybride aangedreven sleepboot worden met de volgende specificaties: 

 1. Afmetingen:
  Lengte: 8,90 m
  Breedte: 3,10 m
  Diepgang: 0,85 m
  Doorvaarthoogte: 2,30 m
  Stahoogte stuurhut: 2 m
 2. Techniek
  75 pk BetaMarine dieselmotor
  10 kW elektromotor
  Hydraulische besturing
 3. Gemak en Comfort
  Ruimte voor materiaal
  Ruimte voor personenvervoer
  Bedieningsgemak
  Basis voor tochten en kampen
foto uit ons archief: Locomotion I
Er wordt hard gewerkt en de sleper begint al vorm te krijgen.
De verscholen scharnieren zijn uitgemeten en op zijn plaats gebracht. Van de luiken achter in de bank en het motorluik in de kuip vloer.