LID WORDEN?

Wat leuk dat je erover denkt om lid te worden. Heb je zin om de jungle te ontdekken, lekker samen spelen met leeftijdgenootjes of te leren zeilen? Dan lijkt het ons hartstikke gezellig als je een keertje komt kijken!

Aanmelden / kijken:

Voordat je lid wordt mag je altijd eerst 3 opkomsten meedraaien. Je kan dan vrijblijvend kijken of je het leuk vindt bij ons. Wel is het belangrijk om dit vooraf af te spreken met de leiding van de betreffende speltak en niet zomaar langs te komen tijdens een opkomst. Soms zijn we er niet en dat zou dan alleen maar een teleurstelling zijn.

Vul hieronder je gegevens in en we nemen snel contact met je op.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

U kunt ook contact opnemen via het aanmeldformulier of via de contactpagina

Voor alle leeftijden

Wil je weten wat je op jouw leeftijd bij Scouting kunt beleven? Zoek dan jouw leeftijdsgroep hieronder op en lees verder.

5-7 jaar: bevers

Kinderen van 5 tot en met 7 jaar worden bij Scouting ‘bevers’ genoemd. De bevers gaan samen met de andere dorpsbewoners op avontuur in het dorp Hotsjietonia. Spelenderwijs leren bevers van alles!

7-11 jaar: welpen

Kinderen van 7 tot en met 11 jaar worden bij Scouting ‘welpen’ genoemd. De welpen spelen hun spellen in de spannende jungle en gaan met Shanti, Mowgli en de andere junglefiguren op pad waarbij ze allerlei handige dingen leren.

11-15 jaar: Scheepsmaatjes / Junioren

Kinderen van 11 tot en met 15 jaar worden bij Scouting ‘scheepsmaatjes / Junioren’ genoemd. De scheepsmaatjes / Junioren gaan zeilen, ze koken zelf op hun eigen kampvuur en ze leren hun eigen mening te vormen.

15-18 jaar: Wilde Vaart

Jongeren van 15 tot en met 18 jaar worden bij Scouting ‘wilde vaart’ genoemd. De wilde vaart leden bedenken zelf welke activiteiten ze willen doen en leren onder andere hoe je zelf een expeditie (kamp) kunt organiseren.

18-21 jaar: Loodsen

Jongeren van 18 tot en met 21 jaar worden bij Scouting ‘Loodsen’ genoemd. Loodsen organiseren hun eigen kampen en activiteiten en kiezen drie uitdagingen waarmee ze gedurende hun loodsenperiode aan de slag gaan.

21 jaar en ouder: Plusscout en/ of leiding

Als je 21 jaar of ouder bent kan je plusscout worden waarbij je een aantal keer per jaar met elkaar wat onderneemt. Avond bowlen, dagje zeilen enzovoort. Ook kun je als plusscout als ondersteuning van de leiding ingezet worden als je bijvoorbeeld niet voldoende tijd hebt om full-time leiding te zijn, maar je nog wel voor de groep wil inzetten als vrijwilliger.

Locatie:

Onze gebouw ’t Honk is gevestigd aan de rand van Hoofddorp, in Overbos.

Soms hebben we excursies of andere uitjes of wordt er een dagje meegevaren, maar over het algemeen vinden de opkomsten voor de jeugdleden tot 11 jaar plaats in ons Scoutinggebouw. Ook gaan we vaak naar Haarlemmermeerse bos, wat op loopafstand van ’t Honk ligt. Leden vanaf 12 jaar gaan in de zomer op zaterdag zeilen in Rijsenhout en zijn alleen in de wintermaanden op ’t Honk.

Beugelaer

Kosten (Scouting is goedkoper dan menig sportclub) en andere informatie voor het aanmelden/inschrijven vind u hier op het insschrijfformulier

laat je uitdagen