De welpen (jongens) Wolvenbende

speltaktekens_lijn2_welpen

De Welpen jongens zijn in de leeftijd van zeven tot elf jaar.

Ze spelen in het Junglebook van Rudyard Kippling, maar regelmatig worden er ook uitstapjes buiten de jungle ondernomen. Om te laten zien dat je als welp veel leert zijn er verschillende vaardigheidsinsignes waarvan wij er ieder jaar twee proberen te behalen met de welpen. We doen veel activiteiten rondom diverse spannende thema’s, leren ze omgaan met kompas en we leren ze de meest bruikbare knopen. Als het weer het toe laat gaan we naar buiten, vaak naar het Haarlemmermeerse bos om daar spellen zoals levend stratego te spelen.

Er wordt gewerkt met de acht verschillende activiteitengebieden

 1. Uitdagende Scoutingtechnieken: activiteiten rondom een techniek, zoals hakken, stoken, kaart en kompas, routetechnieken, pionieren, zeilen en kamperen.
 2. Buitenleven: activiteiten rondom het beleven van de natuur en overleven in de natuur, zoals survival, kennis van plant en dier, milieu, natuurbeheer en weer.
 3. Expressie: activiteiten waarmee je je kunt uitdrukken, zoals dansen, filmen, handvaardigheid, toneelspelen, muziek maken en schrijven.
 4. Sport & Spel: sporten, postenspelen, renspelen, gezelschapsspelen en teamspelen.
 5. Identiteit: activiteiten die te maken hebben met wie je zelf bent (zelfbeeld), je levensovertuiging en de identiteit van je groep.
 6. Samenleving: activiteiten die te maken hebben met je eigen omgeving, het cultureel erfgoed en de maatschappij (maatschappelijke participatie).
 7. Internationaal: activiteiten rondom kennis over Scouting wereldwijd (bijvoorbeeld JOTA-JOTI), internationale uitwisselingen en andere culturen.
 8. Veilig & Gezond: activiteiten rondom voeding en veiligheid (zowel fysiek als emotioneel).

Ook gaan we ieder jaar samen met de Welpen meiden een week lang op zomerkamp! We verblijven dan in een clubhuis van een andere scoutinggroep ergens in Nederland en beleven dan altijd spannende en uitdagende avonturen.

Ben jij tussen de 7 en 11 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen en grappige dingen te leren, samen met andere kinderen van jouw leeftijd? Kom dan bij de welpen en speel mee in de jungle!

Klik op het aanmeldformulier met meer informatie. Vul dat zo volledig mogelijk in en mail het ons, dan zullen wij spoedig contact opnemen en laten weten wanneer je 3 keer vrijblijvend kan komen kijken.


Opkomsttijden:

Zaterdagochtend van 9:45 uur tot 11:45 uur.

Uniform:

 • Blauwe (oude) spijkerbroek

onderstaande artikelen komen van Scouting Paula Geerts en zijn niet in de Scoutshop te koop. Bij de installatie kun je die aanschaffen en als je ze later onverhoopt kwijt bent kan je via onze webshop nieuw bestellen.

 • Paula Geerts das (€ 7,50)
 • Paula Geerts dasring (€ 2,50)
 • Paula Geerts Naambandje (€ 2,50)

Optioneel:

 • Paula Geerts T-shirt (€ 10,00)
 • Paula Geerts cap (€ 5,00)