De junioren

Junioren zijn jongens en meisjes die in de bloei van het leven zitten, zij willen er op uit gaan om de wereld om zich heen te ontdekken. Door de indeling in bakken zit je met een groep van vijf á zes leden tussen de 12 en 16 jaar bij elkaar.

In de zomermaanden zijn zij te vinden op de Westeinderplassen. Hier worden zij uitgedaagd met verschillende speurtochten, postentochten, spannende spellen en het manoeuvreren door het steeds drukker wordende meer. Verdeeld over de boten doen zij dit afwisselend met of tegen elkaar. Varend in de Scouting lelievletten, Beluga (1675, bruin), Beugelaer (1579, oranje), Poelslak (1137, blauw) en Zwarte Bever (1383, zwart). Ook wordt er gemiddeld één keer in de maand aandacht besteed aan de zeilvaardigheden, waar we sinds dit jaar zelfs een een eigen instructeursteam voor hebben. Dit gebeurt dan ook volgens de CWO (Commissie Watersport Opleidingen) richtlijnen. En tevens doen zij ieder jaar mee aan verschillende regionale wedstrijden en activiteiten!

In de wintermaanden zijn ook de junioren gezellig op of om ’t Honk aanwezig. Hier wordt gewerkt aan de zeiltheorie, de boten en bovenal ook veel lol gemaakt in de vorm van een gevarieerd programma zoals bijvoorbeeld: vlotten bouwen, speurtochten maken/lopen, knutselen (op niveau :P). Kortom de ideale invulling van je zaterdag.

Om lekker te kunnen zeilen in de zomerperiode, moeten gedurende de wintermaanden het een en ander onderhouden worden aan de vletten en het bijbehorende houtwerk. Dit gebeurt na de opkomsten op zaterdag en op de dinsdagavond. Gedurende vier weken worden de boten dan compleet geschilderd door de leden zelf. Waarbij ze leren hoe het onderhoud van zo een vlet in zijn werk gaat.

Opkomsttijden:
Zomermaanden: Zaterdag van 10:00 tot 16:00
Wintermaanden: Zaterdag van 15:00 tot 17:00

Gedurende vier weken onderhoud:
Zaterdag van 12:00 tot +/- 17:00
Dinsdag van 19:30 tot +/- 21:30


Uniform:

  • Blauwe Scoutingblouse via de Scoutshop
  • Blauwe (oude) spijkerbroek
  • PG das
  • PG dasring
  • Fluitkoord